Partneři
Smích léčí a proto si přečtěte web plný anekdot, fórů, smíchu a nejlepších vtipů Vysmatej.czAvon katalog k prohlédnutí.
Pro cestování do zahraničí i po ČR doporučujeme sjednat výhodné cestovní pojištění online. Využijte online sjednání a porovnání cestovního pojištění.K čemu je dobrý rybí tuk?
Zkuste https://www.testy-zkusenosti.cz/
Rádi Vám poradíme v poradně - online. Poradí i Bezvarady.eu.
Vířivky pro celoroční provoz. Zlepšete si zdraví a relaxujte v pohodlí domova. Vířivky Villeroy & Boch. Úsporné, zateplené, laminátové, vč. termokrytu. Nesrovnatelná kvalita oproti nafukovacím vířivkám. Vybírejte z celoročních venkovních vířivek Villeroy & Boch nebo Jacuzzi®
Dejte přednost obilninám
Pokud vaše strava a to především snídaně zahrnuje hlavně bílé pečivo, salámy, párky a podobné potraviny, nemůžete se pak divit, že je vaše tělo unavené a bez energie. Vyměňte nezdravé pochoutky za energií nabité obilniny a brzy poznáte výsledek.
Pšenice, oves a další obilniny jsou nejvýživnější v celozrnné podobě, protože jen tak obsahují nejvíce vlákniny, vitamíny skupiny B, zdravé sacharidy a i bílkoviny. Obilniny obsahují dva druhy vlákniny - nestravitelnou, která podporuje činnost střev a stravitelnou, která pomáhá snižování hladiny cholesterolu v krvi. Většina druhů obilnin je obohacena o mnoho vitamínů a minerálů a navíc jsou zdrojem pomalu, rovnoměrně se uvolňující energie, takže po konzumaci například ovesné kaše, nebudete mít tak brzy hlad.
Dnes již každý supermarket nabízí obilné snídaně, jak ve formě müsli, kukuřičných lupínků nebo instantních kaší. Tyto pokrmy jsou nejlepší start, kterým můžete ráno začít. Někdo má rád vločky s mlékem, jiný s jogurtem, do vloček si můžete přidat i čerstvé ovoce. Nebudete mít tak brzy hlad a hlavně budete nabití energií na celé dopoledne.
Nejzákladnější druhy obilovin:
Kukuřice
Vyrábí se z ní popcorn, mouka, krupice, bourboun a whisky, ale hlavně kukuřičné lupínky. Neobsahuje lepek, takže je vhodná pro osoby trpící alergií na lepek.
Pšenice
Tento druh obilí se dělí podle vysokého obsahu lepku a to na tvrdou a měkkou odrůdu. Z tvrdé se především vyrábějí těstoviny. Měkká pšenice je vhodná do dortů a koláčů.
Ječmen
Ječmen je jednou ze základních potravin na Blízkém východě, v Evropě a v Americe se především používá na výrobu pivovarského sladu. Obsahuje mnoho sacharidů, ale málo vitamínů a vlákniny.
Oves
Obsahuje lepek a tudíž není vhodný pro osoby trpící celiakií. I když se při jeho zpracování odstraňují otruby, je i tak velmi bohatý na bílkoviny a oleje. Vláknina ovsa prospívá snižování hladiny cholesterolu.
blog comments powered by Disqus