Motto týdne: Láska je ze všech vášní nejsilnější, neboť útočí současně na hlavu, srdce i tělo. Voltaire


Partneři

Smích léčí a proto si přečtěte web plný anekdot, fórů, smíchu a nejlepších vtipů Vysmatej.cz

Avon katalog k prohlédnutí.

Pro cestování do zahraničí i po ČR doporučujeme sjednat výhodné cestovní pojištění online. Využijte online sjednání a porovnání cestovního pojištění.

K čemu je dobrý rybí tuk?

Zkuste https://www.testy-zkusenosti.cz/

Rádi Vám poradíme v poradně - online. Poradí i Bezvarady.eu.

Vířivky pro celoroční provoz. Zlepšete si zdraví a relaxujte v pohodlí domova. Vířivky Villeroy & Boch. Úsporné, zateplené, laminátové, vč. termokrytu. Nesrovnatelná kvalita oproti nafukovacím vířivkám. Vybírejte z celoročních venkovních vířivek Villeroy & Boch nebo Jacuzzi®



Tiramisu aneb La dolce vita

20.7.2010

V našich zeměpisných šířkách snad nenajdeme člověka, který by neznal tiramisu – proslulý italský dezert. Pokud jste tuto sladkou dobrotu již někdy ochutnali, určitě jste se do tiramisu zamilovali na první ochutnání. Vypěstovali jste si na tuto italskou pochoutku závislost a již nyní se nemůžete dočkat na letní dovolenou, kdy si ho budete moci dopřávat k snídani? My máme pro vás řešení. Nemusíte ihned sprintovat do nejbližší cukrárny, naopak si můžete lahodné tiramisu připravit sami doma. Oslaďte si život!

La dolce vita!

Tiramisu je dnes jedním z nejoblíbenějších sladkých receptů na celém světě. Jedná se o tradiční italský recept, který údajně pochází z Benátek. Vyznačuje se svěží a lehkou chutí, přesto se jedná o kaloricky vydatnou pochoutku – tiramisu totiž může obsahovat až osmdesát procent tuku. Dbáte-li na udržení štíhlé linii, postupujte při jeho konzumaci opatrně. Charakteristickou chuť dezertu dodává sýr mascarpone. Tato smetanový pochutina z kravského mléka se v Itálii vyrábí již dlouhá staletí. Chcete-li ušetřit nějaké ty kalorie, můžete mascarpone nahradit nízkotučným tvarohem. Chuť ale nebude stejná.

Jak na výrobu

Na přípravu této gastronomické delikatesy potřebujete: dvě vaničky mascarpone (po 250 g), dvě šlehačky na šlehání 33% tuku (á 250 ml), dvě lžíce moučkového cukru, dva balíčky cukrářských piškotů (á 200 g), dva šálky silné rozpustné kávy, 1 dl rumu nebo likéru Amaretto, hořkou čokoládu nebo kakaový prášek.

Postup je následující: Nejprve se pustíme do šlehačky. Obě vaničky šleháme, dokud nezačne hmota tuhnout, přidáme cukr a postupně obě mascarpone. Vyšleháme do tuhého krému. Mezitím si připravíme horkou silnou kávu a přidáme do ní rum nebo amaretto. Do připravené mísy skládáme cukrářské piškoty, které jsme před tím jen lehce ponořili do kávy s likérem/rumem. Naskládané piškoty musí tvořit neporušenou vrstvu, na kterou poté natřeme první vrstvu krému. Postup opakujeme s druhou vrstvou máčených piškotů, následně opět završíme krémem. Krémovou vrstvu pak posypeme nahrubo strouhanou hořkou čokoládou nebo kakaovým práškem. Přikryjeme potravinářskou fólií a v lednici  necháme ztuhnout do dalšího dne. Vzniklou pochoutku krájíme jako dort. Dobrou chuť!

 

Zdroj: www.prakticky-zivot.cz

Zpět na výpis článků



blog comments powered by Disqus